keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Lean in Five Weeks -challenge viikko1

Tein jo joulukuun puolivälissä uuden vuoden lupauksen, että nyt lähden vihdoin mukaan Tomi Kokon Lean In Five weeksiin. Päätin, että nyt on aika kokeilla, vaikka ruokavalion totaalinen muutos kuulosti minusta niin pelottavalta, että mietin onnistuisinko ikinä.

Tammikuun alusta jätin sitten jo sokerit pois, jotta lasku olisi vähän pehmeämpi. Tammikuun 17. päivä ilmeistyi ensimmäisen viikon materiaalit ja olin täynnä tarmoa. Tässä mä onnistun ja tämän mä teen! Ensimmäinen viikko viljatonta ja maidotonta ruokavaliota (pl. voi) onnistui yli odotusten. Rasvojen lisääminen ruokavalioon siinä määrin, kuin sitä nyt tuli, tuntui ensin hurjalta, mutta pöhötys laski ihan parissa päivässä ja olo alkoi piristyä. Viikko meni jotakuinkin näin

Maanantai

Lähtötilanne
Paino 71,8
Vyötärö 82
Lantio 102
 
Kuntotesti 
Juoksu 1,1 km 6:05
kyykyt 56/min
Punnerrukset (naisten tyyli) 30
Burpeet 18/min
Vatsat 27/min 
 
Fiilis: tosi energinen, vähän haasteita syömisen kanssa, kun ruoan valmistaminen kestää aika kauan tottumattomuduesta johtuen

Tiistai

Eka Burner 400. Aika taisi mennä vähän pieleen, kun unohdin yhden kierroksen, mutta eiköhän siellä jossain 16 minuutin tietämillä oltu. Jos joku ei tiedä mikä burner400 on, niin siinä tehdään 20x kyykyt, 20x punnerrukset, 20x vuorikiipeilijät, 20x burpeet ja kierroksia vedetään 5. Voin sanoa, että aika rankka rupeama!
Fiilis: Todella hyvä, ruoka maistuu ja ihanaa kun mitään ei tarvitse punnita. Paljon kiusauksia tiimipäivänä, mutta sitkeästi jätin juustokakut ja pullat syömättä. Hyvä mina!

Keskiviikko

Salipäivä. Vedin siellä SprintA ja Uber Upper Body -treenit putkeen. Sen jälkeen oli pakko vähän rullailla, alkoi olla paikat vähän jumissa.
Fiilis: tää onnistuu!

Torstai

Fiilis: Veto pois. Totaalisesti. Onneksi osasin odottaa tätä kropan totaalista hyytymistä. Tässä vaiheessa hiilarivarastot alkaa olla vähissä ja kropan pitäisi alkaa osata käyttää rasvaa polttoaineena. Onneksi sattui lepopäivä torstaille. Ei olisi onnistunut mikään. Ruokailujen suhteen aletaan onnistua jo hienosti.

Perjantai

Burner400 toiseen kertaan, mutta tällä kertaa tekniikat paremmin huomioonottaen. Aikaa meni reilut 18 minuuttia eli tekemistä riittää. Veto edelleen vähän pois, ei siis hirveästi muuta aktiviteettiä tämän lisäksi. Sauna rentoutti ja palautti mukavasti.

Lauantai

Salipäivä. Tarkoitus oli vetää SprintA ja perään tehdä salitreeni. No sprintit jaksoin, mutta sykkeet koko ajan aika korkealla ja sprinttien välit vedin ihan kävellen. Salitreenistä ei tullut mitään. Leukoja jaksoin vetää yhden ja kun jatkoin kuminauhalla, jouduin vaihtamaan senkin paksumpaan. Päätin kuunnella kroppaa ja antaa sille aikaa palautua. Iltapalaksi avian mahtavaa jauhotonta subia, maistui koko perheelle.

Sunnuntai

Tänään levätään. Kävin koirien kanssa aamulla reilun tunnin kävelyn ja muutenkin päivään sisältyi vain kävelyä liikuntana. Toisen viikon ohjelma kuulosti taas hyvältä ja virtaa tuntuu olevan. Tästä matka jatkuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti