sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Aloittelijan saliohjelma

Saliohjelmia on miljoona

Tuolta minusta tuntui, kun aloin miettiä salille menemistä ihan tosissaan. Toki PT-palveluita on tarjolla myös, mutta jostain syystä yli 50 euron maksaminen saliohjelmasta ei tuntunut omalta vaihtoehdolta. Olen kyllä valmis maksamaan palvelusta. Mutta haluaisin, että minulla olisi mahdollisuus sijoittaa siihen sitten enemmän, jotta saisin kaiken hyödyn irti ammattilaisesta. Mietin myös myös Fitfarmin valmennuksen ostamista, mutta en halua syödä niiden ruokaohjeiden mukaan kirjamellisesti. En ala tehdä itselleni omia eväitä tai erillisiä ruokia - koko perhe syö samaa ruokaa. Niin ja inhoan raejuustoa! Tuo valkoinen aines tuntuu olevan jokaisen ruokavalion perusta.

Tarttis saada takamus ja vatsa pienemmäksi

Tästä ajatuksesta lähti mies liikkeelle, kun rakensi minulle saliohjelman. Minä muokkasin sitä hiukan, koska joka salilla on omat laitteensa ja sali jossa käyn, on naistensali eli mies ei pääse edes tutustumaan paikan laitevalikoimaan. Isompi ongelma oli oikeiden painojen löytäminen!

Tässä saliohjelmani, jos siitä olisi jollekin apua! Pistän mukaan myös painot, joilla aloittelen, mutta minun lihakseni ovat rapakunnossa, joten tuskin nämä kovin monelle muulle istuvat tällaisenaan. Teen kerralla koko ohjelman ja koska salilla on harvemmin ruuhkaa niinä aikoina, kuin itse olen, suoritan sen niin, että teen ensin liikettä 1 12 kertaa, sitten liikettä 2 12 kertaa, taas liikettä 1, sitten liikettä2 jne. 3 x 12 toistoilla.

Alkulämmittely 10 min juoksumatolla vauhdilla 8,5-11 km/h, mikä hyvältä tuntuu
1. Jalkaprässi, painot 32 kg
2. Chin up- laite.En tiedä onko tälle jotain suomenkielistä nimeä, mutta laitteessa ollaan polvillaan ja vedetään leukoja, 68 kg (mitä enemmän painoa, sitä helpompaa)
3. Ylätalja, 25 kg (nyt olen lisännyt lisäpainoa jo 2,3 kg)
4. Pakaralihas, 91 kg
5. Alatalja, 18 kg
6. Pohkeet 11,5 kg
7. Vatsalihas, 23 kg
8. Rintaprässi käsipainoilla, 7 kg molemmissa käsissä
9. Pystysoutu 14 kg
10. Kyykky 16,5 kg
11. Hauiskääntö 11,5 kg
Jäähdyttely 5 min juoksumatolla vauhdilla 7,5-10 km/h, miten jalka vielä nousee

Herkuttomuus sujuu helposti

Herkkuja ei ole oikeastaan tehnyt edes mieli. Mutta ei tämä syöminen nyt ihan oppikirjojen mukaan ole mennyt :) Eilen tein ruoaksi aivan täydellisen ihanaa lasagnea. Siihen tuli 800 g jauhelihaa, pari porkkanaa, tomaatimurskaa, mausteita, sipulia, valkosipulia. Sitten valkokastikkeeksi tein Bechamel-kastikkeen ihan oikealla voilla. Kaiken kruunasi se, että lasagneväleihin meni yhteensä 500 g emmental-mozzarella-raastetta. Mutta voitte kuvitella, että oli niiiiin hyvää! Toki tuosta annoksesta syö meidän talous kolme päivää, mutta kyllä tämä ruoka ei laihduttajan ruokavalioon mahtuisi millään.

Tänään käytiin sitten perheen voimin kylpylässä läträämässä ja sen jälkeen kurvattin mäkkärin kautta kotiin. Ei siis paljoa tarvitse sokeriherkkuja lisätä tähän ruokavalioon, päivittäiset kalorit tulee kyllä täyteen helposti! Mutta onneksi tämä on harvinaista herkkua ja huomenna sitten hiukan kevyemmin. Huomenna taas myös salille! Kivoja nämä ekstravapaat, kun ehtii päivässä liikkuakin hiukan enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti