perjantai 3. tammikuuta 2014

Uusi vuosi, aina samat lupaukset?

Niinhän sitä voisi luulla, että taas on luvattu yhtä hyvää ja kymmentä kaunista, ja viimeistään helmikuussa lupaukset on unohdettu. Itse asiassa tämä lupaus annettiin jo vuosi sitten, kun päätin, että minä selätän juoksun ja opettelen tykkäämään siitä. Näin kävi ja pisimmillään taisin juosta reilut 18 kilometrin lenkin. Sitten into tosi pitkiin juoksuihin ja myös juoksuun käytetty aika tuli vastaan.


Tosipuheessahan juoksuinnostuksella ei, edes parhaimmillaan yli 30 juoksukilometrillä viikossa, ollut mitään vaikutusta vartalon muotoon. 

Toki pohkeissa jotain näkyi, lihakset piirtyivät paremmin näkyviin, mutta muutoin rasva oli ja pysyi. Ruokavaliolla tietysti myös iso osa, mutta olen aikamoinen sokerihiiri, joten aika taistelua se on. Joulun tienoilla ostin vihdoin itselleni kortin kolmeksi kuukaudeksi jumppiin ja salille.


En lupaa kuuta taivaalta.

Lupaan käydä 2-3 kertaa viikossa salilla ja juoksemassa pieniä (5-10 km) lenkkejä pari kertaa viikossa. Tammikuun lopussa jatkuu jälleen kuntojalkapallo, joten se korvaa osan aerobisesta liikunnasta. Tämän lisäksi minua on nyt jo kymmenen vuoden ajan liikuttaneet koirat, joiden kanssa kävellään 1-1,5 tuntia päivässä, joka päivä - satoi tai paistoi. Koirilla ikää on jo kuitenkin 10 ja pian 8, joten kovin pitkille juoksulenkeille niistä ei mukaan ole enää.


Mistä sitten lähdetään liikkeelle?




Ei ole ylipainoa. Rasvaa on, ei lihaksia. Mutta ainahan tilanne voisi olla parempi! Pahoitteluni kodinhoitohuoneen epäsiisti kunto :)

Mitä nyt tapahtuu?

Kuten sanottu, hankin salikortin ennen joulua. Siellä olen nyt käynyt neljä kertaa. Tammikuun alusta pistin vähän ruokaremonttia pystyyn eli herkuton ja tipaton tammikuu on tiedossa. Herkuiksi lasken sitten sipsit, popparit, karkit, suklaat, keksit, pullat, jäätelöt jne. Esimerkiksi perheen kanssa syötävä pitsa tai hampurilainen on ihan ok, meillä niitä ei muutenkaan syödä kuin ehkä kerran kuussa.

Haasteet!
Haaste 1: Vedä edes yksi leuka ennen helmikuun loppua, juhannuksena viisi
Haaste 2: Saa vyötärönympärys pari senttiä alaspäin, vaihda rasvaa lihakseen
  

Kiva, jos löysit tiesi tänne, tästä jatketaan! Lupaan kirjoitella omasta saliohjelmastani + uudesta kokeilemastani lajista enemmän ensi viikolla :)

1 kommentti: